محمد باقر قالیباف کیست؟ بیوگرافی محمد باقر قالیباف

کمتر کسی است که نام محمد باقر قالیباف، شهردار تهران را نشنیده باشد. اما واقعا محمد باقر قالیباف کیست؟ نامزد انتخاباتی قالیاف چه کسی است و بیوگرافی آن چیست؟
محمدباقر قالیباف، زادهٔ ۱ شهریور ۱۳۴۰ در طرقبه، مشهد است، سیاستمدار ایرانی و شهردار کنونی تهران است. وی پیش از این در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی سمت فرماندهی داشته است. وی همچنین در دوران فرماندهی نیروی انتظامی، رئیس و نماینده محمد خاتمی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بوده است. محمدباقر قالیباف درسال ۱۳۶۱ فرمانده تیپ امام رضا شد و سپس به فرماندهی لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق ارتقاء یافت.
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۴۴ نامزد ریاست جمهوری گردید ولی در آن انتخابات پیروز نگردید. در شهریور ۱۳۸۴ با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد. وی دارای مدرک دکتری در رشتهٔجغرافیای سیاسی است و دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذراندهاست. محمدباقر قالیباف عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکدهٔ جغرافیا دانشگاه تهران نیز میباشد. وی در سال ۱۳۸۷ (۲۰۰۸ میلادی) از طرف سایت شهرداریهای جهان، و تنها با رای مردم، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.
محمدباقر قالیباف با شعار ایران سربلند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد گردید. وی در این انتخابات با حدود شش میلیون رای نفر دوم شد. وی در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ با اکثریت آرا در شورای شهر تهران برای سومین بار شهردار تهران شد.
وی در شهریور ۱۳۹۵ و در پی افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونیهای مختلف در رسانهها به فساد متهم شد. گرچه قوه قضائیه اقدام به بستن چند سایت و دستگیری سردبیر سایت معماری نیوز که متن نامه سازمان بازرسی را افشا کره بود کرد.
همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی محمد باقر قالیباف فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد و با شروع ناآرامیهای کردستان به آن شهر و سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهههای جنوب عزیمت نمود و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. وی در جبهههای جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت سپس در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا نیز فعالیت کرد. وی در سال ۱۳۶۱ به فرماندهی لشکر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا کار خود را دنبال کرد. سردار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.
او در سال ۱۳۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انتخاب شد و گفته میشود که در پروژههایی همچون راه آهن مشهد سرخس، گاز رسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازههای دریایی خلیج فارس و سد کرخه نقش داشتهاست.
او در سال ۱۳۷۶ با حکم سید علی خامنهای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید. وی پس از آن به فرانسهرفت و در امتحان خلبانی ایرباس شرکت کرد. محمدباقر قالیباف هنوز هم خلبانایران ایر میباشد.
انتخابات ریاست جمهوری سال 84
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۴ در انتخابات ریاست جمهوری ایران وارد صحنه انتخابات شد و در اولین تجربهٔ انتخاباتی خود با کسب ۴٫۰۷ میلیون رای به دست آورد که پس از علی اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدینژاد ومهدی کروبی، بالاتر از چهرههایی چون مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلیزاده، قرار گرفت.
انتخابات ریاست جمهوری سال 88
محمدباقر قالیباف پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۳۸۸ گفت: «با جمعبندی شرایط موجود فعلاً داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.» او در فرودین ۱۳۸۸ از احتمال حضور خود در انتخابات سخن گفت اما در انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۳۸۸ نامزد نشد.
شهرداری تهران
وی در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداریهای جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.
در کنار افتتاح پروژههای کلان عمرانی در تهران، احتمال وجود فساد مالی و شفاف نبودن ترازهای مالی این سازمان تردیدهای جدی در خصوص نحوه عملکرد قالیباف در این سازمان ایجاد کرده است. بعد از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۱۳۹۲ و ورود نفرات جدید به شورای شهر تهران، برخی از اعضای این شورا نسبت به نحوه کسب درآمد و هزینههای شهرداری تهران معترض شده و برخی فعالیتهای مالی شهرداری را غیرقانونی دانسته و خواستار رسیدگی به نحوه حسابهای مالی متعدد شهرداری تهران شدند. در انتصاب شهردار تهران در سال ۱۳۹۲ که توسط شورای شهر تهران انجام میشود، قالیباف به عنوان یکی از کاندیداهای اصولگرای پست شهرداری در رقابت با محمدرضا عارف، محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده و … قرار داشت؛ و عدم شفافیت مالی سازمانهای تحت امر وی، عامل انتقاد از وی از جانب اعضای اصلاحطلب شورای جدید قرار گرفت؛ زیرا بر اساس بررسیهای حسابرسی شورای شهر، در سال ۱۳۹۰، تنها ۳ سازمان از ۲۱ سازمان زیرمجموعه شهرداری تهران دارای عملکرد مالی قابل قبول بودند . در نهایت محمد باقر قالیباف و محسن هاشمی رفسنجانی به عنوان گزینههای نهایی شهرداری تهران برنامههای خود را ارائه کردند. در روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ در جریان انتخاب شهردار توسطشورای شهر تهران، در دور اول رأیگیری قالیباف و محسن هاشمی هریک موفق به کسب ۱۵۵ رأی شدند و یک رأی سفید به صندوق انداخته شد. در دور دوم رأیگیری، سرانجام قالیباف با کسب ۱۶ رأی در مقابل ۱۴ رأی محسن هاشمی و یک رأی سفید برای سومین دوره چهارساله شهردار تهران شد. ظاهراً الهه راستگو که در دور اول رأی ممتنع داده بود در دور دوم به قالیباف رأی داد و حسین رضازاده که در دور اول به محسن هاشمی رأی داده بود در دور دوم رأی ممتنع داد.
انتخابات ریاست جمهوری سال 96
قالیباف از جمله نامزدهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۳۹۶ است. ولی افشاگریها درباره پروندههای زمینخواری٬٬ پرونده واگذاری املاک با تخفیفهای کلان و همچنین حمایتهای مالی قابل توجه از موسسه خیریه همسرش٬ به اعتبار قالیباف ضربههای شدیدی وارد کرده است. برخی معتقدند او احتمالاً بهترین راه را در شرایط فعلی این بداند که با فرار به جلو خود را در مقام کاندیدای ریاستجمهوری معرفی کند و بتواند اصولگرایان را که هیچ چهرهای که رقیبی جدی برای حسن روحانی باشد در اختیار ندارند با خود همراه سازد. منع احمدینژاد از کاندیداتوری برای انتخابات توسط آیتالله خامنهای احتمالاً فرصت خوبی برای قالیباف ایجاد خواهد کرد تا او در قد و قوارهای بالاتر از سایر کاندیداهای احتمالی اصولگرا ظاهر شود. او در سال ۱۳۸۴ با پوسترهای خود در لباس خلبانی در خیابانها و معابر نصب کرده بود و در انتخابات سال ۹۲ هم کت و شلوارهای شیک را برای حضور در مجامع انتخاباتی ترجیح میداد. او در حال حاضر لباسهای ساده به سبک مدیران کلاسیک جمهوری اسلامی به تن میکند و رسانههای هوادار او در صدد هستند تا او را در تصویر یک «مدیر جهادی» ساده زیست را نشان دهند.
لیاقت آقای قالیباف رو نداشتن . خلایق هر چه لایق
1396/04/17 15:54:34
من فقط به روحانی رای میدم
1396/02/24 23:46:03
با سلام - آن اقایی که میخواهد ۵ میلیون شغل ایجاد کند فعلا تمام شغلهای اجرایی یدی در شهرداری را به افعانی ها داده و شهرداری و پیمانکاران ان هیچ کارگر ایرانی در فضای سبز - زباله - اسفالت - جدول - نماسازی شهری - نظافت شهر و عیره ندارند - نتیجه اینکه با ۵ میلیون شغل جدید ۵ میلیون افغانی اضافه میشوند * راستی نتیجه پرونده املاک نجومی شهرداری چه شد ؟ سکوت!!
1396/02/08 13:36:13