مکان گردشگردی باغ جهان نما شیراز

باغ جهان در دوره آل مظفر و آل اینجو ایجاد شده است. به طوری که در اشعار حافظ از صفا و سرسبزی آن سخن به میان آمده است. این باغ مانند دیگر باغ های شیراز می باشد.
این باغ قبل از حمله تیمور گورکانی بسیار آباد بوده است واین عریشاه مورخ دوره تیمور در عجایب المقدور این باغ را (زبنت الدنیا) نامیده است.
باغ جهان نما خیلی مورد توجه تیمور گورکانی قرار گرفته بود که این امر باعث شد که همانند این باغ را درسمرقند زادگاه تیمور گورکانی احداث کنند و نام آن جهان نما گذاشت.
این باغ در دوره صفویه نیز داری اهمیت فراوانی بود که در سفر نامه شاردن به آن اشاره شده است. اما بعد انقراض دوره صفویه و نا امنی ایران فرا گرفت که باعث ویران شدن این مکان شد.و بعد از مدتی به کار آمدن کریم خان زند این باغ مرمت سازی شد و عمارتی در درون آن ساخته شد. باغ جهان نما در دوره کریم خان زند دور تا دورش را حصار کشی کردند و در اطراف عمارت را خیابان کشیدن و درختان فراوانی درون این باغ کاشتند. از جمله سرو و کاج کنهسال و مرکبات و درختان میوه درختان این باغ هستند.
این باغ در دوره قاجار هم زیبا و با شکوه بود است که محل برگزاری مهمانی های حکومتی بود.
این باغ جهان نما به شکل هشت ظلعی دیده می شود این عمارت داری چهار شاه نیشین در چهار گوشه بنا می باشد که درهر شاه نشین اتاق دو طبقه قرار دارد. این عمارت در گذشته داری پنجره های چوبی بوده است که نمایی این مکان آجری می باشد که پنجره های آن توسط مالک خصوصی آن برداشته شده است. در داخل عمارت یک حوض از سنگ مرمر ویکچارچه نیز وجود دارد این باغ در حال حاضر دردست صدا سیما شیراز قرار دارد.