انبارهای صورتی آینده کشاورزی شهری را نجات میدهد

آینده کشاورزی تمام طول سال میتواند تنها به مزارع وابسته نبوده و در انبارهای بزرگ با نور صورتی اجرا شود.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان دانشگاه پوردو دریافتهاند که گوجهفرنگیهای پرورش یافته در زیر نور الایدی در زمستان میتوانند بطور چشمگیری هزینههای انرژی گلخانهای را بدون قربانی کردن محصول، کاهش داده و شیوه عملکرد زراعت را تغییر دهد.
یک شرکت آمریکایی در حال حاضر به یک انبار عظیم در تگزاس مجهز شده که در خود یک محوطه وسیع صورتی فناوری پیشرفته داشته که در آن 2.2 میلیون گیاه تنها در اواخر زندگی خود رنگ خورشید را میبینند.
شرکت Caliber Biotherapeutics در تگزاس در حال حاضر نوعی گیاه شبیه تنباکو را پرورش داده که برای تولید داروها و واکسنهای جدید قابل استفاده است.
کارخانه گیاهی 13.9 هزار متری کاملا از جهان خارج جدا بوده و خانه 2.2 میلیون گیاه در ارتفاع 15 متری و زیر نورهای الایدی قرمز و آبی است.
به گفته دانشمندان، از این شیوه میتوان برای تولید محصولات زراعی در تمام طول سال بهره برد.
این محققان از دیودهای نورافشان استفاده کردهاند که خنکتر بوده و به انرژی بسیار کمتری نسبت به لامپهای سدیمی پرفشار مورد استفاده در گلخانهها نیاز دارند.
آنها در این تجربه مانند به محصول مشابه از نظر اندازه و تعداد دست یافتند با این تفاوت که الایدیها از 25 درصد انرژی لامپهای سنتی استفاده میکردند.
دانشمندان بر این تصور هستند که این شیوه ممکن است از مزایای دیگر نیز برخوردار باشد چراکه الایدیهای خنکتر میتوانند در فاصله بسیار نزدیکتری از گیاهان قرار گرفته و نه تنها از بالا، بلکه از اطراف نیز گیاهان را روشن کنند.
پژوهشهای آینده این محققان شامل مقایسه طعم گوجهفرنگیهای پرورش یافته با نور الایدی با انواع سنتی آن خواهد بود.