دانشمندان موفق به شبیهسازی سلولهای بنیادی انسان شدند

گروهی از دانشمندان آمریکایی از تولید سلولهای بنیادی انسان خبر دادند. آنها این دستاورد را گامی رو به جلو در درمان شماری از بیماریهای لاعلاج توصیف کردهاند. بحث بر سر اخلاقی بودن این اقدام بالا گرفته است.
پژوهشگران دانشگاه اورگان در آمریکا روز چهارشنبه (۱۵ مه/۲۵ اردیبهشت) اعلام کردند که برای نخستین بار از طریق فنآوری شبیهسازی موفق به تولید سلولهای بنیادی جنینی انسان شدهاند. به گفته این پژوهشگران در این فرایند روشی به کار گرفته شده که پیشتر در تولید دالی، نخستین گوسفند شبیهسازی شده، مورد استفاده قرار گرفته بود.
از لحاظ عملی سلولهای جدید میتوانند به هر نوعی از سلولهای بدن تبدیل شوند و به این ترتیب جایگزین سلولهای آسیبدیده یا بیمار شوند.
این گروه از دانشمندان آمریکایی به سرپرستی دکتر شکرات میتالیپوف، این موفقیت را گامی به سمت بهبود بیماریهایی نظیر پارکینسون، ام اس، بیماریهای قلبی و آسیب نخاعی توصیف کردهاند.
در این روش آنها با گرفتن هسته سلولهای پوست، آن را در تخمکی که پیشتر کلیه مواد ژنتیکی از آن خارج شده، کاشتند. پس از رشد و نمو سلولهای الحاقی و تشکیل بلاستوسیست (مرحلهای از مراحل جنینی) میتوان به سلولهای بنیادی جنینی دست یافت. این دانشمندان جزئیات تحقیق خود را در نشریه "Cell" منتشر کردهاند.
به نوشته دکتر میتالیپوف سلولهای بنیادی تولید شده قابلیت جایگزینی به جای سلولهای کبدی، عصبی و قلبی را دارا هستند. او اضافه کرده است که خطر پس زدن این سلولها از سوی بدن بیماران بسیار اندک است.