پرواز پهپادهای نفتیاب

یک تیم تحقیقاتی در نروژ با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط پهپادها، در حال تهیه نقشههای سه بعدی از زمینشناسی نروژ برای کمک به شرکتهایی است که در جستجوی نفت هستند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تیمی از مراکز تحقیقاتی Integrated Petroleum در حال استفاده از پهپادها برای تفحص ذخایر نفت در کف دریا از روی خشکی هستند.
محققان مرکز «زمینشناسی برونزد مجازی» اغلب از اکتاکوپترهایی استفاده میکنند که مجهز به تمامی انواع حسگر، دوربینهای با تعریف بالا، حسگرهای مادون قرمز و اسکنرهای LIDAR است. از این ابزار برای ترسیم جغرافیا و زمینشناسی چشمانداز نروژ از ارتفاع بالا استفاده میشود.
تیم مزبور فعالیت خود را با اعزام تیمهایی به بیابانهای نروژ انجام میدهد. این گروه به اسکنرهای لیزری زمینمحور و دیگر تجهیزات برای خلق نقشههای دیجیتالی زمین از روی زمین، مجهز هستند.
با این حال، با توجه با جغرافیای متنوع نروژ، چنین نقشهبرداری زمینی اغلب غیرممکن است زیرا تیم را وادار میکند که بالگردهایی را برای گیراندازی آن چه خود قادر به انجام آن نیست، اجاره کند که این عمل مقرون به صرفه نیست.
پهپادهای جدید همین نقشهبرداری هوایی را مانند بالگردها انجام میدهند و برای تولید نقشههای زمینی سه بعدی، به سرعت به ارتفاعات بالا و دیگر مناطق میرسند.
این نقشهها برای تهیه تصاویر سه بعدی از پوسته زمین، با دادههای حاصل از مطالعات زمینشناسی و لرزهنگاری ادغام میشوند.
دادههای حاصل نکات زیادی را به زمینشناسان در خصوص مکان احتمالی نفت بر روی زمین و بستر دریا ارائه میدهند.
پهپادها این فعالیتها را در کسری از زمان و هزینه شیوههای سنتیتر انجام میدهند، که این موضوع خوشآتیهترین جنبه این فناوری به شمار میآید.
با در اختیار گذاشتن این ابزار در اختیار کاربران برای هدایت تفحصهای هوایی منفرد با هزینهای نسبتا معقول، تمامی حیطهها از مدیریت حیات وحش و تفحصهای زمینشناسی تا نگهداری زیرساختی دقیقتر، کارآمدتر و فوقالعاده ارزانتر خواهند شد.